Tips & Svar

När du skall anlägga bergvärme så måste man ha borrtillstånd från kommunen innan borrningen kan sättas igång. Ta även reda på var rör & ledningar går i marken så att de inte borras eller grävs av. När man borrar behöver man tillgång till vatten och 220v el. Vi kan hjälpa till med hela jobbet från A till Ö i samarbetar med flera VVS-firmor. Kontakta oss så kommer vi på kostnadsfritt hembesök och gör offert på hela jobbet.

Vid borrning av vattenbrunn behövs dock inget borrtillstånd från kommunen. Vi väljer ut en lämplig borrplats tillsammans med kunden en bra bit från avlopp, el-ledningar och dylikt. Det bör vara minst 70 cm jord el grus så att man kan gräva ner slangen på ett frostfritt djup. Vi kan offerera kompletta anläggningar med borrning, gräving och pumpinstallation kostnadsfritt. Ta kontakt!

När du bygger nytt hus eller renoverar så är ett bra är ett bra tips att ni förbereder 2 hål genom plattan innan gjutning. Rören skall vara 2x110mm med 15 graders krökar för att underlätta indragning av kollektorslang nu eller i framtiden.

Hör av er till oss om ni undrar något.

Länkar

www.sgu.se Sveriges geologiska undersökning: SGU, här kan ni ta reda på jorddjupet i ert område m.m. under fliken ”brunnsarkivet”

varmepumpsforum – Sveriges största forum om värmepumpar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.